Nordiska museets 100 årsbankett

Hyra lokaler

En oförglömlig upplevelse

Nordiska museets lokaler

Nordiska museet erbjuder lokaler för olika typer av festligheter och konferenser. Här finns både den pampiga Stora hallen som passar utmärkt för stämningsfulla fester och flera rum som lämpar sig för möten och konferenser. På Julita gård i Sörmland finns lokaler för både konferenser och festligheter.

Stora hallen

Stora hallen

I den praktfulla Stora hallen kan allt från mingel till stora middagar arrangeras.

Hallen är 126 m lång, 16 m bred och har 24 m upp till det vackra taket. De generösa måtten möjliggör alla sorters dukningar och det finns stora möjligheter att skapa de mest sagolika stämningar med hjälp av ljussättning. En högtidlig känsla infinner sig redan när gästerna går uppför museets pampiga entrétrappa och därefter möter den stora hallens vackra stengolv, imponerande balustrader och rader av höga, vita pelare.

Boka Stora hallen

Samlingssalen

Samlingssalen

Samlingssalen lämpar sig för seminarier eller föreläsningar för cirka 150 personer.

Salen är inredd med biosittning och har en bevarad 50-talsmiljö med varmröda tegelväggar och fällbara fanerstolar. Här finns all teknisk utrustning som behövs för presentationer: pc-kanon, headset, diaprojektor med mera. Salen är även utrustad med talarstol.
Frukost-, lunch- och middagspaket kan beställas från restaurangen.

Boka Samlingssalen

Konferensrummet

Konferensrummet

Konferensrummet lämpar sig för hel- och halvdagskonferenser och mindre möten och har plats för 14 personer i sammanträdessittning.

Rummet är smakfullt inrett med stora fönster och vacker konst på väggarna. Att hålla möte i Nordiska museets konferensrum är lite som att titta in bakom kulisserna på museet.

Boka konferensrummet

Vardagsrummet

Vardagsrummet är lämpligt för mingel, samtal och presentationer.

Rummet ligger i museets markplan och kan med fördel bokas tillsammans med Samlingssalen. Vardagsrummet tar cirka 35 personer sittande och 60 under mingel.

Boka Vardagsrummet

Vigsel på Nordiska museet

Vigsel i tornet

Nordiska museet har unika stämningsfulla miljöer att välja på för borgerlig vigsel.

Mat och dryck

Nya VIP-matsalen

Nordiska museets matsal erbjuder servering inne i restaurangen för mindre sällskap och i Stora hallen för större sittningar eller mingel.

Julita gård

På Julita gård finns lokaler för både konferenser och festligheter.

Herrgårdsflyglarna och gästrummen passar bra för konferens eller kickoff. Sällskap på 5–20 personer får bekvämt plats i konferenslokalerna. Det går också att boka en guidad visning eller ett föredrag i samband med mötet.

Övernattning

På Julita gård finns två övernattningsmöjligheter: herrgårdsflyglarna och vandrarhemmet. I herrgårdsflyglarna från 1700-talet erbjuds en unik och genuin kulturhistorisk miljö där varje rum har sin egen speciella karaktär. Flyglarna ligger i herrgårdsparken vid sjön Öljarens strand. Vandrarhemmet som är modernt inrett ligger i direkt anslutning till den vackra herrgårdsparken. Det rymmer sammanlagt 34 bäddar fördelade på 2- och 4-bäddsrum. Entré till museiområdet ingår för logigäster under museets ordinarie öppettider.

Vigsel

För bröllop eller dop kan den vackra Skansenkyrkan hyras. Vigsel kan även genomföras utomhus i parken eller klosterträdgården. Vi erbjuder bröllopspaket, inklusive övernattning.

Läs mer om fest & konferens på Julita gård

Del av guldkantspaketet på Julita gård, bröllop

 

Bröllop och fest på Julita gård

Vigsel i Skansenkyrkan


På Julita gård finns möjligheten att gifta sig i en fantastisk miljö runt den gamla gårdskyrkan med bland annat rosenträdgård, anrik festlokal och boende i herrgårdsflyglar från 1700-talet.