För barn och familj

På Nordiska museet kan små och stora göra en tidsresa tillsammans och uppleva livet i Norden förr och nu. Se och prova på hur människor bott, klätt sig, ätit, lekt, firat och levt från 1500-talet och framåt. Fri entré t.o.m. 18 år!

Tidsvalvet

Genom en hemlig portal kliver du rakt in i barnens historia. Gör dig redo för en resa i tiden! En ny interaktiv upplevelse för dig från 8 år som blev Årets utställning 2020.

Lekstugan

Här kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund. Från 5 år. Lekstugan är öppen lördag–söndag mot förköp till tidspass med begränsat antal platser.

Lovprogram

Vi laddar skolloven med spännande och lärorika upplevelser och familjeaktiviteter. 

Familjespår

Här löser barn och vuxna tillsammans uppdrag ute i museet. Från 7 år.

Nordiska museets ateljé

I Nordiska museets nya vackra ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Från 8 år i vuxens sällskap. 

Barnens audioguide

Häng med Gustav Vasa på en spännande och rolig rundvandring i museets utställningar i vår audioguide för barn 6–12 år. Varje dag under museets öppettider.

Bra att veta för barnfamiljer

Var kan man äta, pausa, byta blöja och parkera barnvagnen?

Barnens historia

Föreläsningar och samtal kring spår av barnens historia i samlingarna. Vi får lyssna på barns röster från länge sedan och alldeles nyligen. Medverkande är Nordiska museets medarbetare och inslagen är producerade av UR Samtiden i samarbete med Nordiska museet.