För barn och familj

På Nordiska museet kan små och stora göra en tidsresa tillsammans och uppleva livet i Norden förr och nu. Se och prova på hur man bott, klätt sig, ätit, lekt, firat och levt från 1500-talet och framåt. Fri entré t.o.m. 18 år! Nordiska museet är tillfälligt stängt med anledning av skärpta råd och restriktioner.

Tidsvalvet

Genom en hemlig portal kliver du rakt in i barnens historia. Gör dig redo för en resa i tiden! En ny interaktiv upplevelse för dig från 8 år. Nordiska museet är tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta råd. 

Lekstugan

Här kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund. Från 5 år. Nordiska museet är tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta råd.

Nordiska museets ateljé

I Nordiska museets nya vackra ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Från 8 år i vuxens sällskap. Nordiska museet och ateljén håller tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta råd.

Familjespår

Med Nordiska museets familjespår kan barn och vuxna tillsammans göra uppdrag ute i museet. Följ ledtrådar och jaga bokstäver i modeutställningen British så in i Norden, lös mysteriet med  marsipanfiguren som försvunnit i museet, eller samla kunskap från Arktis invånare i utställningen Arktis – medan isen smälter. Från 7 år.

Barnens audioguide

Häng med Gustav Vasa på en spännande och rolig rundvandring i museets utställningar i vår audioguide för barn 6–12 år. Varje dag under museets öppettider.

Bra att veta för barnfamiljer

Var kan man äta, pausa, byta blöja och parkera barnvagnen?