För barn och familj

På Nordiska museet kan små och stora göra en tidsresa tillsammans och uppleva livet i Norden förr och nu. Se och prova på hur man bott, klätt sig, ätit, lekt, firat och levt från 1500-talet och framåt. Fri entré t.o.m. 18 år.

Tidsvalvet

Genom en hemlig portal kliver du rakt in i barnens historia. Gör dig redo för en resa i tiden! En ny interaktiv upplevelse för barn 8–12 år.

Lekstugan

Här kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund. Passar barn 5 år och uppåt. Lekstugan är stängd tills vidare med anledning av situationen kring Covid-19.

Familjespår

Med Nordiska museets familjespår kan barn och vuxna tillsammans göra uppdrag ute i museet. Följ ledtrådar och jaga bokstäver i modeutställningen British så in i Norden, lös mysteriet med  marsipanfiguren som försvunnit i museet, eller samla kunskap från Arktis invånare i utställningen Arktis – medan isen smälter.

Barnens audioguide

Häng med Gustav Vasa på en spännande och rolig rundvandring i museets utställningar i vår audioguide för barn 6–12 år. Varje dag under museets öppettider.

Bra att veta för barnfamiljer

Var kan man äta, pausa, byta blöja och parkera barnvagnen?