Ränder, rytm, riktning (bok)

Ränder, rytm, riktning är ett fördjupande och bildrikt verk där inblick i rändernas historia, betydelse och sammanhang ges liksom förståelse för hur denna enkla forms betydelse har skiftat. Från att utmärka fördömda individer till att signalera trendriktighet, från att kommunicera konfidentiell konsumtion till att utåtagerande ropa kom och köp! Randen skapar också tydlighet, sorterar och organiserar, lockar till sig och styr vår blick. Att randen är en mycket stark, tidlös och användbar symbol framgår här med all önskvärd tydlighet.

Boken Ränder, rytm, riktning är producerad i samband med Nordiska museets utställning med samma namn, öppnad 4 oktober 2013. Boken är utgiven på Nordiska museets förlag med Susanne Helgeson som redaktör. Några av landets främsta skribenter och författare inom design, konst, mode, arkitektur, sport, dramaturgi och grafisk form bidrar med texter, liksom ett antal av Nordiska museets kunniga intendenter.

Alla omslag är olika.

Art direction och grafisk form: Björn Kusoffsky, Lisa Fleck/Stockholm Design Lab.

Format 200 × 265 mm
208 sidor, illustrerad, danskt band
ISBN 978-91-7108-567-2
Pris 250 kr i Nordiska museets butik (även via www.nordiskamuseet.se/webbutik)

Nordiska museets förlag

Kristina Lund
kristina.lund@nordiskamuseet.se

Pressansvarig

Lisa Liljestrand
lisa.liljestrand@nordiskamuseet.se

Pressbilder

Foto: Mats Landin, Nordiska museet.

Att använda pressmaterialet

Pressbilder får endast publiceras i redaktionella texter om Nordiska museet eller museets utställningar, och fotografens samt museets namn ska alltid anges.

Behandlar texten huvudsakligen något annat vänligen kontakta museets bildförmedling.

Bilder finns högupplösta i anslutning till pressmeddelanden.

Utställningen

Utställningen Ränder, rytm, riktning vill överraska och ge en aha-upplevelse av att vi faktiskt är omgivna av, utsatta för och kanske till och med beroende av ränder i våra liv.