Vi söker din berättelse till tidernas största utställning om människor i Norden

en man metar vid en skogstjärn

Vi har rest genom historien

Just nu arbetar vi med en ny basutställning om människor i Norden under 500 år. I flera år har vi rest genom historien i Nordiska museets samlingar på jakt efter föremål och bilder som kan berätta om livet i Norden från 1500-talet och fram till idag. Vi har besökt många oförglömliga platser och mött människor som slitit och njutit, sörjt och älskat, festat och förtvivlat. Nu har vi kommit fram till vår egen tid och behöver din hjälp med att hitta nutidens viktigaste berättelser och mest fascinerande föremål.

Vi söker dig som vill berätta hur det är att leva i Norden idag

Vill du delta i en längre intervju och lämna ett betydelsefullt föremål till vår utställning? Vi är särskilt intresserade av din relation till naturen, din familj och dina tankar om livets stora frågor: Vad betyder familjen för dig? Vilket naturfenomen berör dig mest? Vad är meningen med livet?  Målet är att hitta deltagare från hela Norden, barn, vuxna och äldre, med en mångfald av livserfarenheter. Ju fler som är med och berättar, desto rikare blir historien.

Anmäl ditt intresse för att delta

Ta chansen att bli en del av tidernas största utställning om människan i Norden under 500 år genom att besvara nedanstående frågor.

Ditt svar sparas för framtiden i Nordiska museets samlingar. Därmed kan det komma att användas till forskning, utställningar eller i museets digitala kanaler.  Har du frågor om insamlingsprojektet? Kontakta gärna intendent Anna Fredholm på e-postadress beratta@nordiskamuseet.se.

Varmt välkommen med din anmälan!

Fält markerade med * är obligatoriska uppgifter.

Till sist vill vi veta lite mer om din livssituation.
Nordiska museet behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.