Bildförmedlingen

Nordiska museets bildsamlingar innehåller cirka 6 miljoner fotografier, från 1840-talets daguerreotyper till vår tids dokumentära reportagebilder. Vi förmedlar bilder till publikationer, reklam, avhandlingar, uppsatser och mycket mer.

Här hittar du kända och okända bilder från ett och ett halvt århundrade. Vi har den svenska kulturhistorien i färg och svartvitt – de visar övergången från jordbrukssamhälle till modern industrination, beredskapstid och folkhemsbygge, arbetsliv, vardagsliv med mat, mode, inredning och design. 

Information med anledning av situationen kring Covid-19
På grund av rådande situation och korttidsarbete är Nordiska museets arkiv inklusive bildförmedling tills vidare stängt för fysiska besök och inkommande ärenden. Det innebär att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot eller besvara förfrågningar. Vi hoppas att situationen förbättras till hösten och ber dig återkomma då.
Tack för ditt tålamod!

Beställa bilder 

Bildförmedlingen är stängd tills vidare. Vi ber dig återkomma igen till hösten.
Under bildförmedlingens öppethållande kan du beställa digitala bilder antingen via e-post eller via www.digitaltmuseum.se.
Sök fotografier i DigitaltMuseum

Vi digitaliserar inte analoga bilder på beställning. Under Arkivets öppettider är du välkommen att på plats ta reprobilder med egen kamera. Vissa fotografarkiv har begränsad tillgänglighet, vänligen kontakta oss för mer information. Vi levererar befintliga digitala bilder enligt gällande villkor.

Avgifter och leveransvillkor

Vad gäller och vad kostar det?
Avgifter och villkor (Pdf)
Fees and terms (Pdf)

Kontakta Bildförmedlingen

bild@nordiskamuseet.se

Postadress
Stiftelsen Nordiska museets arkiv, Bildförmedlingen
Box 27820
115 93 Stockholm

Besöksadress
Välkommen till Arkivet under våra öppettider. Du behöver inte föranmäla ditt besök men kontakta arkivet i god tid om du vill vara säker på att det du söker finns.
Tel Arkivet: 08-519 545 55.

Läs mer om Arkivet