Bildförmedlingen

Nordiska museets bildsamlingar innehåller cirka 6 miljoner fotografier, från 1840-talets daguerreotyper till vår tids dokumentära reportagebilder.

Här hittar du kända och okända bilder från ett och ett halvt århundrade. Vi har den svenska kulturhistorien i färg och svartvitt – de visar övergången från jordbrukssamhälle till modern industrination, beredskapstid och folkhemsbygge, arbetsliv, vardagsliv med mat, mode, inredning och design.

Verksamheten vid bildförmedlingen är under utredning. I dagsläget kan vi inte leverera digital bild på beställning, men står till tjänst med framtagning av bild för egen reprofotografering i läse- och forskarsalen. Du kan under tiden ladda ned digitala bilder eller förbereda ditt besök genom att leta efter bilder på www.digitaltmuseum.se. Där finns även ett begränsat antal bilder som redan är högupplösta och fria för användning. Då upplösningen varierar ansvarar du själv för att följa de CC-licenser som är kopplade till bilderna vid publicering.
 
 
Vår läse- och forskarsal har öppet med varsamhet och omsorg om både besökare och personal enligt nedan:

Öppettider juni och augusti
Onsdagar 12.00–16.30

Sommarstängt: 24 juni–17 augusti.

 
Platserna är färre än tidigare för att kunna hålla omtänksamt avstånd. Om du planerar att göra ett längre besök behöver du därför boka din plats i förväg genom e-post eller telefon. Vi ser helst att du bokar genom e-post så kan vi hjälpa dig på bästa sätt. Vi utgår ifrån att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och inte besöker oss om du uppvisar symptom på Covid-19.
 
Välkommen!

Kontakt

e-post: arkivet@nordiskamuseet.se
tel: 08-519 545 55 (onsdagar 12.00–16.30)