För skolan

Nordiska museets fokus är vardagsliv i Sverige och Norden sedan år 1500. Utifrån teman som alla elever, oavsett ålder, bakgrund och ursprung har en relation till – mat, traditioner, mode, hem och bostad – tar vi även upp dagsaktuella frågor kring demokrati och källkritik och sätter detta i ett kulturhistoriskt perspektiv. 

Låt dina elever berätta för framtiden

Hur ser en vanlig dag i elevernas liv ut? I den rikstäckande digitala insamlingen Mitt liv  får elever i grundskolan berätta för framtiden. Inspirerat av Nordiska museets insamlingsprojekt Mitt hem från 1942, får barnen skildra sin dag genom text, foto, video, eller genom att rita, göra en serie eller spela in en podd. Läs mer och bidra till insamlingen med din klass här

Besök oss på egen hand eller boka en skolvisning

Som skolklass kan ni välja att boka en skolvisning tillsammans med en av museets pedagoger, eller besöka oss på egen hand. Vi tar emot bokningar för hösten.

Nyhetsbrev för lärare och pedagoger

Vill du som arbetar med barn och utbildning veta mer om vårt utbud och ta del av erbjudanden och förmåner? Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev för lärare och pedagoger!

Klicka här för att anmäla dig till nyhetsbrevet