Barn och Familj

Med anledning av situationen kring Covid-19 ser familjeverksamheten på Julita gård annorlunda ut sommaren 2020. Pettson och Findus är inte på plats och lekstugan hålls stängd – men utanför miljöerna finns mycket skoj. Här kan man gå tipspromenad, gå på styltor, bygga ett litet timmerhus, leka i sandlådan, åka minitraktor eller varför inte provsitta Pettsons riktiga traktor och båt! I Familjespåret följer du med tillbaka till år 1919 och den 14-åriga Gretas väg genom parken.

Följ med tillbaka till år 1919 och försök spåra den 14-åriga Gretas väg genom parken.

Ordinare familjeverksamhet på Julita gård

Träffa Pettson och Findus

På Julita gård träffar du Pettson och Findus, Sven Nordqvists populära barnboksfigurer, på deras alldeles egna gård! Här får alla besökare vara med i deras lilla värld. Barnen får hjälpa till att mata gårdens får och höns. Pettson och Findus har alltid tid för barnen.

Pettson och Findus, kända från Sven Nordqvists underbara barnböcker, har sin egen gård på Julita. Gården är uppbyggd tillsammans med Sven Nordqvist och han har även tillverkat möbler och lustiga redskap åt Pettson. Gården är utförd i 2/3 skala för att barn ska kunna känna sig som vuxna i huset.

Inne i Pettsons stuga

Pettson och Findus i barnböckerna

Pettson är en symbol för den svenske småbrukaren från första hälften av 1900-talet. På hans gård har tiden stannat. Findus är den otåliga lilla katten som vill leka och busa. Mössen och mucklorna är hans vänner.

Besök nya Lekstugan

Kom in i vår mysiga lekmiljö med överraskningar i skrymsle och vrå. Lek med kossan, snickra i verkstan, laga mat i vedspisen och klättra och kana.

I lekstugan kan barnen även pyssla vid pysselbordet eller leka affär i Lanthandeln.

Familjespåret

Följ med tillbaka till år 1919 och försök spåra den 14-åriga Gretas väg genom parken.