Barn och Familj

Pettson och Findus finns på plats dagligen under perioden 17 juni–11 augusti. Vi har även hantverksaktiviteter, familjespår och familjevisning. Se tider och datum.

Kom och träffa Pettson och Findus!

På Julita gård träffar du Pettson och Findus, Sven Nordqvists populära barnboksfigurer, på deras alldeles egna gård! Här får alla besökare vara med i deras lilla värld. Pettsons och Findus leker och läser saga för barnen. Barnen får hjälpa till att mata gårdens får och höns. Pettson och Findus har alltid tid för barnen.

 

Pettson och Findus, kända från Sven Nordqvists underbara barnböcker, har sin egen gård på Julita. Gården är uppbyggd tillsammans med Sven Nordqvist och han har även tillverkat möbler och lustiga redskap åt Pettson. Gården är utförd i 2/3 skala för att barn ska kunna känna sig som vuxna i huset.

Inne i Pettsons stuga

Pettson och Findus i barnböckerna

Pettson är en symbol för den svenske småbrukaren från första hälften av 1900-talet. På hans gård har tiden stannat. Findus är den otåliga lilla katten som vill leka och busa. Mössen och mucklorna är hans vänner.

Beök nya Lekstugan

Kom in i vår mysiga lekmiljö med överraskningar i skrymsle och vrå. Lek med kossan, snickra i verkstan, laga mat i vedspisen och klättra och kana.

I lekstugan kan barnen även pyssla vid pysselbordet eller leka affär i Lanthandeln.

Familjespåret

Följ med tillbaka till år 1919 och försök spåra den 14-åriga Gretas väg genom parken.