Bröllop och vigsel på Julita gård

På Julita gård finns möjligheten att gifta sig i en fantastisk miljö runt den gamla gårdskyrkan med bland annat rosenträdgård, anrik festlokal och boende i herrgårdsflyglar från 1700-talet.

Vigsel i Skansenkyrkan.

Bröllop och vigsel

På Julita gård kan brudparet antingen välja att vigas i Skansenkyrkan, alternativt ute i den fina parken.

Kyrkan på Julita gård uppfördes som en gammaldags gårdskyrka 1931–1932 och rymmer ca 100 personer. Kyrkan är belägen inne på museiområdet. Önskas en borgerlig vigsel kan den förrättas ute i vår vackra park eller på vår klostergård.

Festlokal

Festlokalen Bäckstugan är det stora huset mellan Wärdshuset och entrén. Bord och stolar för 60 personer ingår i i hyran. Byggnaden var ursprungligen stall och loge innan Arthur Bäckström lät flytta hit den från prästbostället Bäck.

Logi

I herrgårdsflyglarna från 1700-talet finns en unik och genuin kulturhistorisk miljö. Alla rum har sin egen speciella karaktär. Flyglarna ligger i herrgårdsparken vid Öljarens strand.

Julita vandrarhem är byggt år 2000 och rymmer 34 bäddar. Huset ligger i direkt anslutning till den vackra herrgårdsparken och har 2- och 4-bäddsrum. Möjlighet finns att hyra hela huset.

Guldkantspaketet

OBS: Notera att kyrkan är stängd mellan 1 oktober till 30 april och att Bäckstugan är stängd 1 november–31 mars.

Info och bokning

E-post: bokningen.julita@nordiskamuseet.se

Boka bröllop

Avbokningsregler

Läs om Julita gårds avbokningsregler för grupper med och utan guide, logi, konferens, fest och bröllop.

Se avbokningsregler