Ingrid Bergman

Folkhemmets kändisar

En fotoutställning
Pågår: 
16 jan 201318 aug 2013

Guldkorn från 1930–1970-talen

I fotoutställningen Folkhemmets kändisar visas 41 bilder av folkhemmets mest kända ansikten.

Passa på att se några guldkorn från 1930–1970-talen ur Nordiska museets omfattande bildsamling – här visas bland andra Povel Ramel och Annalisa Ericson, porträtterade av framstående fotografer som KW Gullers och Kerstin Bernhard. I denna fotoutställning får porträtten stå i centrum. Bildtexterna anger fotografens namn, vem som är avbildad och vilket år. I övrigt talar bilderna för sig själva.

Povel Ramel. Foto: KW Gullers, © Nordiska museet

Drömmen om ett klassutjämnat samhälle

Folkhemmet blir ett allmänt känt begrepp i Sverige under årtiondena kring 1900-talets mitt genom den socialdemokratiske politikern Per Albin Hansson. Folkhemmet är drömmen om ett klassutjämnat samhälle där alla ska få chansen till utbildning, karriär och kanske rent av till berömmelse. Flera av dem som då klev in i rampljuset är fortfarande aktuella.

annalisaericsonpress.jpg

Visningar

Med hjälp av våra erfarna pedagoger kommer du att få en upplevelse utöver det vanliga. Lyssna och fråga så får du veta allt om utställningen.

Boka visning

Två barn lyssnar på audioguide

Låna en audioguide

Låna en audioguide och gå på en rundvandring och se det bästa i Nordiska museet på en timme. Audioguiden kan lånas kostnadsfritt i receptionen. Audioguide finns på svenska, lätt svenska, engelska, tyska, spanska, ryska, franska. Barnspåret finns endast på svenska.