Samtal: Att gestalta det smältande Arktis

Hur förmedlar man forskning genom konst? Utställningen Arktis – medan isen smälter kombinerar en storslagen formgivning av ett 360 kvm och 6 meter högt glittrande isberg med design, konstverk, filmer, föremål och projektioner i Nordiska museets stora hall. Utställningen föregicks av tre års förberedelser med omfattande researcharbete och forskningssamarbeten.

I ett samtal med utställningens formgivare MUSEEA, konstnären Anastasya Martynova och utställningsproducenten Matti Shevchenko Sandin som leds av Sofia Rickberg från FORMAS, diskuteras hur forskning gestaltas i form och konst och hur Nordiska museet tog täten i samtidsutställningar. MUSEEA medverkar via länk direkt från Barcelona och Anastasya Martynova direkt från London. Samtalet följs av dans med Cullberg som iscensätter den arktiska isen.

Samtalet hålls på engelska. Sittplatserna är placerade på ordentligt avstånd och vi är högst 50 personer i Samlingssalen.

Medverkande

MUSEEA är en multidiciplinär plattform för design och curating grundad av designerduon Sofia Hedman och Serge Martynov. Tillsammans har duon skapat och curerat flertalet utställningar över hela världen. MUSEEA har formgett utställningen och skapat dess grafiska design. Tillsammans med Anastasya Martynova har de även skapat höskulpturerna i utställningen.

Anastasya Martynova  är en rysk multi-diciplinär konstnär och designer baserad i London och Barcelona, vars uttryck är inspirerat av hantverk. Anastasya har skapat korsstygnen och pärlskulpturerna som visas i utställningen. Tillsammans med MUSEEA har hon också skapat höskulpturerna.

Matti Shevchenko Sandin, utställningsproducent på Nordiska museet.

Moderator är Sofia Rickberg från FORMAS.

Cullberg  är Sveriges ledande repertoarkompani inom samtida dans. Genom att bjuda in koreografer och regissörer som tydligt är rotade i samtiden bidrar Cullberg till utvecklingen av scenkonst och dans som konstform.

Program

18.00–19.00 Samtal i Samlingssalen. Samtalet ges på engelska.

19.00–19.15 Frågestund

19.15–19.30 Dans med Cullberg framför utställningen.

Plats: Samlingssalen
Tid: 18.00–19.30.
Pris: Ord. vuxen 140 kr. Student/pensionär 120 kr.

Begränsat antal platser, endast förköp. Kommer du med rullstol? Mejla gärna program@nordiskamuseet.se i förväg så förbereder vi för det.

Köp biljett

 

  • Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet
  • Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet
  • Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet
  • Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet
  • Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet

 

Var: 
Nordiska museet
När: 
onsdag 2 december 2020 - 18:0019:30