Julita gårds gula herrgårdsbyggnad med vacker herrgårdspark med formklippta häckar grusgångar och blommande rabatter

 

Äta och bo på Julita gård

En fika och glass i solen eller en kulinarisk upplevelse och övernattning i herrgårdsmiljö.

Biby café inne på Julita gård erbjuder fika, smörgåsar, bakverk och glass under säsong. Finsmakaren rekommenderas ett besök på Julita Wärdshus. Med en övernattning blir besöket en två dagars rofylld hemester med boende i unik herrgårdsmiljö.

Julita Wärdshus – boende i herrgård

Julita Wärdshus drivs av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Restaurangen har omnämnande och högt betyg i White Guide. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet. Wärdshuset erbjuder också övernattning i vackra rum i norra eller södra herrgårdsflygeln och i Åttkanten på Julita gård. Du kan boka paket med middag och övernattning eller övernattning och frukost. 

Se öppettider och boka bord på Julita Wärdhus webbplats

För mer information se Julita Wärdshus hemsida

Biby café

Inne i parken på Julita gård ligger Biby café. Här kan du njuta av den gamla atmosfären och slå dig ned under tak på innergården med utsikt över vattnet. 

Cafébord mellan två röda stugor med ett segeltak över

Biby café skans serverar smörgåsar, bakverk och glass. Alldeles intill ligger Lekstugan som är öppen för lek på egen hand hela sommaren.

en disk med smörgåsar och bakverk i ett ljus rum med blomkrukor på hyllor på väggarna

Idag drivs Biby café av Tommy Myllymäki, som även driver Julita Wärdshus. Byggnaden som inrymmer kafeét flyttades till Julita år 1928, från godset Biby utanför Eskilstuna. Huset som en gång i tiden har varit gästgiveri, fick Arthur Bäckström i gåva från kapten Elof von Celsing. 

För mer information se Julita Wärdshus hemsida

Övernatta i herrgårdsmiljö

Gör besöket till en två dagars hemester och rofylld upplevelse med god mat på Julita Wärdshus och boende i herrgårdsmiljö! Nordiska museet och Julita Wärdshus har inlett ett fördjupat samarbete där värdshuset nu också driver logiverksamheten. Välkommen att boka ett paket med middag och övernattning i norra eller södra herrgårdsflygeln eller i det egna åttkantiga huset vid Öljarens strand. Vakna till en fantastisk frukost.

Se rummen och boka på Julita wärdshus webbplats

Vid frågor och bokning av rum i vandarhemmet kontakta:
bokning@julitawardshus.se
+46(0) 150-910 50
Telefontider är ons-sön 11-16

Boka vigsel i herrgårdsparken

I giftastankar? Det går bra att boka plats i herrgårdsparken på Julita gård för en enkel vigsel. En avgift för nyttjande av parken debiteras (4000 kr, ej moms). Välkommen att kontakta Nordiska museet vid förfrågningar om tillstånd.

Skicka förfrågan till bokning@nordiskamuseet.se