Äta och bo på Julita gård

En glass i solen eller en kulinarisk upplevelse och övernattning i herrgårdsmiljö? Café Julita Skans i herrgårdsparken erbjuder fika, glass och lättare lunch under säsong. Finsmakaren rekommenderas ett besök på Julita Wärdshus. Med en övernattning blir besöket en två dagars rofylld hemester i unik herrgårdsmiljö. Wärdshuset är öppet Juni-September (onsdag–lördag).


 

Julita Wärdshus

Julita Wärdshus vid sjön Öljaren drivs av stjärnkocken Tommy Myllymäki och restaurangen har förärats med omnämnande och högt betyg i White Guide. På Julita Wärdshus handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande. Wärdshuset erbjuder också övernattning i de vackra rummen i norra eller södra herrgårdsflygeln och i Åttkanten på Julita gård. Du kan boka paket med middag och övernattning eller övernattning och frukost. 

Wärdshuset har öppet Juni-September:

  • Lunch: ons-lör 12.00-14.00
  • Middag: ons-lör 18.00

 

Boka bord via julitawardshus.se

alternativt kontakta:
bokning@julitawardshus.se
+46(0) 150-910 50
Telefontider är ons-sön 11-16

För mer information se Julita Wärdshus hemsida

 

 


Café Julita Skans

Inne i herrgårdsparken ligger Julita Skans. Här kan du njuta av den gamla atmosfären och kaffe, smörgåsar och bakverk med utsikt över vattnet.

Idag drivs Café Julita Skans av Tommy Myllymäki, som även driver Julita Wärdshus. Byggnaden som inrymmer cafeét flyttades till Julita år 1928, från godset Biby utanför Eskilstuna. Huset som en gång i tiden har varit gästgiveri, fick Arthur Bäckström i gåva från kapten Elof von Celsing. 

Stängt för säsongen. (Caféets öppettider under säsong 23/6–15/8: ons–sön 11.30–15.30).

För mer information se Julita Wärdshus hemsida

 


 

Övernatta i herrgårdsmiljö

Gör besöket till en två dagars hemester och rofylld upplevelse med god mat på Julita Wärdshus och övernattning i herrgårdsmiljö! Nordiska museet och Julita Wärdshus har inlett ett fördjupat samarbete där värdshuset nu också driver logiverksamheten. Välkommen att boka ett paket med middag och övernattning i norra eller södra herrgårdsflygeln eller i det egna åttkantiga huset vid Öljarens strand. Vakna till en fantastisk frukost.

Wärdshuset har öppet onsdag–lördag 1/6–30/9:

Middag med övernattning i herrgårdsflyglar: ons–lör 18.00 (Incheckning från 15.00).
Övernattning i herrgårdsflyglar: söndag-tisdag (incheckning från 15.00).

Se rummen och boka på Julita wärdshus webbplats

Vid frågor och bokning av rum i vandarhemmet kontakta:
bokning@julitawardshus.se
+46(0) 150-910 50
Telefontider är ons-sön 11-16