Besök oss

Parken och trädgårdarna är öppna för dig som besökare året runt. Välkommen!

Promenera i unik storgodsmiljö

Julita gårds vackra park och trädgårdar är tillgängliga för dig som besökare året runt, kopplade hundar är också välkomna! Här kan du strosa runt och njuta av våra vackra kulturhistoriska miljöer och trädgårdar.

Upplev Julita utomhus och hemifrån

Övernatta på Julita gård

 Gör besöket till en tvådagars hemester med god mat på Julita Wärdshus och övernattning i kulturhistorisk miljö! Nordiska museet och Julita Wärdshus har inlett ett fördjupat samarbete där värdhuset nu också driver logiverksamheten. Till sommarsäsongen 2021 blir det åter möjligt att övernatta i Julita gårds herrgårdsmiljö och vandrarhem. Bokningen öppnar senare i vår.

Läs mer


Coronapandemin påverkar Julita gårds verksamhet

Coronapandemins ekonomiska effekter drabbar fortsatt Stiftelsen Nordiska museet och därmed verksamheten på Julita gård. De innebär bland annat att Stiftelsen saknar resurser för att bedriva den publika verksamheten på Julita gård, och därför tvingas att sätta inomhusvisningar, uthyrningsverksamhet, övernattningar, öppna hus samt barnaktiviteter med Pettson och Findus på paus.

Stiftelsen kommer att fortsätta att vårda och omhänderta den unika kulturhistoriska miljön med park, trädgårdar och byggnader. Under 2021 restaureras Julita gårds väderkvarn från 1855 och underhållet av de kulturhistoriska miljöerna och trädgårdarna pågår löpande. Parken och trädgårdarna är precis som vanligt öppna för besökare året runt. 

Läs mer


Barn & familj

Med anledning av situationen kring covid-19 ser familjeverksamheten på Julita gård annorlunda ut sommaren 2021. Pettson och Findus är inte på plats och lekstugan hålls stängd. Läs mer här
 Tillgänglighet

Parkering för rörelsehindrade finns mellan entrébyggnaden och Julita wärdshus. Besöksparkeringen är avgiftsbelagd på samma sätt som de vid Nordiska museet och museets övriga slott och gårdar Tyresö slott och Svindersvik. Avgiften för besökande är 10 kr/timme och maximalt 35 kr/dygn. När du betalar din parkering hjälper du till att bevara och underhålla Julita gård och dess unika byggnader och trädgårdar för framtiden. Betalning av parkeringsavgiften sker enkelt via nedladdningsbar mobilapp eller via SMS-parkering (Mobilpark, Parkster). 


 Kommunikationer


Tåg till Eskilstuna eller Katrineholm.
Buss nr 405 från Katrineholm går till hållplats Julita gård.
Buss nr 414 Från Katrineholm går till hållplats Julita gård entré 17 juni-17 augusti. 
Övriga datum går buss nr 414 från Katrineholm och buss nr 29 från Eskilstuna till hållplats Äsköping (ca 1,5 km från Julita gård).
Koordinater till grinden till Julita gård är 59.1523 16.0408.

 


Besöksparkering

Besöksparkeringar finns i anslutning till gården. Besöksparkeringarna är avgiftsbelagda på samma sätt som de vid Nordiska museet och museets övriga slott och gårdar Tyresö slott och Svindersvik. Avgiften för besökande är 10 kr/timme och maximalt 35 kr/dygn. När du betalar din parkering hjälper du till att bevara och underhålla Julita gård och dess unika byggnader och trädgårdar för framtiden. Betalning av parkeringsavgiften sker enkelt via nedladdningsbar mobilapp eller via SMS-parkering (Mobilpark, Parkster).

 
Karta

Visa större karta


Områdeskarta

Visa större områdeskarta