Kontakt

Mat och boende

Mat och logiverksamheten drivs i regi av Julita Wärdshus. Wärdshuset är öppet 1 juni–30 september. För att boka bord på Julita Wärdshus och boende i Julita gårds herrgårdsflyglar och vandrarhemmet kontakta:

bokning@julitawardshus.se
‍+46(0) 150-910 50
‍Telefontider är ons-sön 11–16

För mer information och onlinebokning: www.julitawardshus.se

Allmänna frågor kring verksamheten

Herrgårdsparken och trädgårdarna är öppna för besök på egen hand året runt. Den ordinarie verksamheten med öppna inomhusmiljöer, butiker, aktiviteter med Pettson och Findus, visningar och evenemang är satta på paus. Stiftelsen Nordiska museet har begränsade resurser på grund av de negativa ekonomiska effekter som pandemin medfört. Därför prioriterar museet i nuläget att bevara och vårda de kulturhistoriska miljöerna och trädgårdarna framför publika aktiviteter. 

I trädgården satsar museet framför allt på att vårda växter som ingår i våra levande samlingar.  Under säsongen pågår plantering av perenner i rabatter enligt en flerårig utvecklingsplan för trädgården.

För allmänna frågor kring verksamheten på Julita gård kontakta

Växel: 08-519 546 00 (vardagar kl. 08–17)

Postadress:
Box 27820
115 93 Stockholm

Kontakt trädgård & park

tradgard@nordiskamuseet.se 

Vigsel, fotografering, filmning

Kontakta bokning@nordiskamuseet.se (semesterstängd 12/7–15/8) vid förfrågningar om

  • Tillstånd för en enkel vigsel i parken på Julita Gård. Kostnad för nyttjande av parken debiteras.
  • Fotografering och filminspelning
  • Kommersiell fotografering och filminspelning. Kostnad för nyttjande av parken debiteras.

Beslut tas i varje enskilt fall utifrån en bedömning om inverkan på de unika miljöerna inomhus och utomhus, typ av evenemang i relation till Stiftelsen Nordiska museets varumärke, samt de praktiska förutsättningarna. Vi tar betalt för lokalhyra samt interna arbetstimmar i samband med lokaluthyrningen. 

Säsongen 2021 på Julita gård

Under 2021 ser verksamheten annorlunda ut på Julita gård. Detta på grund av pandemin och Stiftelsen Nordiska museets begränsade resurser till följd av pandemins ekonomiska effekter. Det innebär att Stiftelsen prioriterar att vårda och bevara kulturhistoriska miljöer, byggnader, park och trädgårdar framför publika aktiviteter. Park och trädgårdar kommer fortsatt vara tillgängliga för besök på egen hand året runt. Den publika verksamheten – med visningar inomhus och utomhus, öppna byggnader, butiks- och uthyrningsverksamhet samt barnaktiviteter med Pettson och Findus – har dock behövt sättas på paus.

 

Karta


 

Visa större karta