Museibutiken

Nordiska museets museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och hantverk från Nordens alla länder. Följ oss gärna på Instagram för inspiration.

Nordiska museet och Museibutiken håller tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner och allmänna råd och för att bidra till att minska smittspridning av coronaviruset i samhället. Webbutiken är öppen dygnet runt med ett urval av sortimentet.

Till Nordiska museets webbutik

Till museibutikens instagramkonto

Tre huvudingredienser i sortimentet:

Serien Berchska samlingen – anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en unik mönsterskatt ur samlingen.

Nordiska smaker – sötsaker, oljor, kryddor, must och marmelad.

Arturs basar – en hörna med vintageprylar, rekvisita från vindsförråden och saker som köpts in eller tillverkats i museets verkstad för att användas i utställningar eller projekt genom åren.

Här finns även unika nordiska produkter som stickade tröjor från Island, ett urval halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge.

Barnsortimentet erbjuder bland annat klassiska barnböcker från alla Nordens länder.

Välkommen in!

• Museibutiken på Nordiska museet