Museibutiken

Nordiska museets nya museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och handplockat hantverk från Nordens alla länder. Det är givetvis fri entré till museets markplan för den som endast vill besöka museibutiken.

Ett urval av sortimentet finns även i Nordiska museets webbutik

Tre huvudingredienser i det nya sortimentet är:

Serien Berchska samlingen – anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en unik mönsterskatt ur samlingen.

Nordiska smaker – sötsaker, oljor, kryddor, must och marmelad.

Arturs basar – en hörna med vintageprylar, rekvisita från vindsförråden och saker som köpts in eller tillverkats i museets verkstad för att användas i utställningar eller projekt genom åren.

Här finns även unika nordiska produkter som stickade tröjor från Island, ett urval halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge.

Barnsortimentet erbjuder bland annat klassiska barnböcker från alla Nordens länder.

Välkommen in!

• Museibutiken på Nordiska museet

museibutiken@nordiskamuseet.se

Öppet samma tider som museet. Se öppettider