Museibutiken

Nordiska museets museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och hantverk från Nordens alla länder. Följ oss gärna på Instagram för inspiration.

Välkommen in! Du kan också handla våra produkter via direktmeddelande på Instagram och via e-post.

Webbutiken är tillfälligt stängd för underhållsarbete.

Tre huvudingredienser i sortimentet

• Serien Berchska samlingen – anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en unik mönsterskatt ur samlingen.
  • Nordiska smaker – sötsaker, oljor, kryddor, must och marmelad.
  • Arturs basar – en hörna med vintageprylar, rekvisita från vindsförråden och saker som köpts in eller tillverkats i museets verkstad för att användas i utställningar eller projekt genom åren.

Här finns även unika nordiska produkter som stickade tröjor från Island, ett urval halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge. Barnsortimentet erbjuder bland annat klassiska barnböcker från de nordiska länderna.

Museibutikens öppettider

Till Museibutikens instagramkonto