Museibutiken

Nordiska museets museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och hantverk från de nordiska länderna. Just nu hittar du fina klappar och nya, klassiska och vintage dekorationer för säsongen. Följ oss gärna på Instagram för inspiration. Välkommen in!

Webbutiken är tillfälligt stängd för underhållsarbete. Du kan även handla våra produkter via direktmeddelande på Instagram och via e-post.

Tre huvudingredienser i sortimentet

• Serien Berchska samlingen – anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en unik mönsterskatt ur samlingen.
  • Nordiska smaker – sötsaker, oljor, kryddor, must och marmelad.
  • Arturs basar – en hörna med vintageprylar, rekvisita från vindsförråden och saker som köpts in eller tillverkats i museets verkstad för att användas i utställningar eller projekt genom åren.

Här finns även unika produkter som stickade tröjor från Island, ett urval halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge. Barnsortimentet erbjuder bland annat klassiska barnböcker från de nordiska länderna.

Till Museibutikens instagramkonto

Museibutikens öppettider