Museibutiken

Nordiska museets museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och hantverk från de nordiska länderna. Välkommen in!

Webbutiken är tillfälligt stängd för underhållsarbete, men du kan även handla våra produkter via direktmeddelande på Instagram och via e-post. Följ gärna vårt instagramkonto för inspiration.

Till Museibutikens instagramkonto

Museibutikens öppettider

Come to Norden – en drömresa genom reseaffischernas Norden

Ny utställning och ny kollektion i Museibutiken av färgsprakande posters, pussel, vykort, brickor och magneter med motiv som lockar till Nordens alla hörn.

Bok: Nordens Paris – NK:s Franska damskrädderi 1902–1966

I Nordiska museets modehistoriska rikt illustrerade praktverk ger Susanna Strömquist liv åt den legendariska ateljéns parallella världar – visningssalongen och syateljén.

Doft: NKs Franska

En unisex doft inspirerad från röster som berättat om den parfymerade, eleganta salongen på NK. Doften är exklusivt framtagen för Nordiska museet. Noter: Iris, viol, sandelträ, oud.

Tre huvudingredienser i det fasta sortimentet

• Serien Berchska samlingen – anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en unik mönsterskatt ur samlingen.
  • Nordiska smaker – sötsaker, oljor, kryddor, must och marmelad.
  • Arturs basar – en hörna med vintageprylar, rekvisita från vindsförråden och saker som köpts in eller tillverkats i museets verkstad för att användas i utställningar eller projekt genom åren.

Här finns även unika produkter som stickade tröjor från Island, ett urval halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge. Barnsortimentet erbjuder bland annat klassiska barnböcker från de nordiska länderna.

Välkommen in!

• Museibutiken på Nordiska museet