Öppettider och entré

Välkommen till en stor upplevelse med gott om plats, högt i tak och mycket att upptäcka! Vi har öppet med varsamhet och har förberett för en museiupplevelse under trygga former där vi visar omtanke om varandra.

Vi hjälper våra besökare att hålla avstånd och ge varandra utrymme att i lugn och ro utforska museet. Här finns utställningar i fyra våningsplan. Samtliga utställningar är öppna för besök med audioguide inklusive Arktis – medan isen smälter, som är nominerad till Årets utställning. Här finns också ett familjespår där barn och vuxna tillsammans får samla kunskap om livet i Arktis. Även Museibutiken och restaurangen har öppet. 

Vi följer myndigheternas råd och vidtar försiktighetsåtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi håller omtänksamt avstånd till varandra och stannar givetvis hemma vid symtom. Lekstugan är stängd tills vidare eftersom den bygger på nära lek på små ytor och vi ger inga visningar. Arkivet och biblioteket är stängt tills vidare.

Det här är Nordiska museets försiktighetsåtgärder

Öppettider

Juni–augusti
Alla dagar 10.00–17.00 (Lekstugan, Arkiv & Bibliotek samt bildförmedling håller stängt tills vidare)

September–maj
Alla dagar 10.00–17.00, onsdagar 10.00–20.00.

Restaurangen

Restaurangen i Stora hallen är öppen alla dagar 10.00–17.00

Köket serverar varm mat:

Måndag–fredag 11:30-14:30
Lördag–söndag 11:30-15:00

Museibutiken

Butiken är öppen alla dagar 10.00–17.00

Kafé Lusknäppen

Kafé med enklare servering på museets bakgård, öppet vardagar 11.00–16.30, helger 11.3016.30.

Entré

Vuxen 140 kr
Pensionär 120 kr
Student 120 kr
Barn t.o.m. 18 år fri entré

För att besöka Tidsvalvet förköper du biljett till ett tidspass med en specifik starttid som du väljer i förköpet. Varje pass har ett begränsat antal platser. 

Entré inklusive tidspass i Tidsvalvet:
Vuxen 140 kr
Pensionär 120 kr
Student 120 kr
Barn (rek. från 8 år) 60 kr


Köp biljetter

Kort, medlemskap och förmåner som ger fri entré till Nordiska museet


Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet

Övriga öppettider

Lekstugan

Lekstugan är stängd tills vidare med anledning av situationen kring Covid-19.

Barn 40 kr
Vuxen Lekstugan inkluderas i ordinarie entréavgift

Biblioteket

Biblioteket är stängt tills vidare med anledning av situationen kring Covid-19 och korttidsarbete.

Behöver du låna böcker av biblioteket kan du fjärrlåna dessa från ditt närmaste bibliotek. Möjligheten finns att låna om sina lånade böcker via Mina sidor, eller genom att kontakta biblioteket via e-post, biblioteket@nordiskamuseet.se. Tills vidare kommer lånetiden förlängas på de böcker som är utlånade.

Återlämningslådan för böcker finns vid entrén till museets butik och är tillgänglig under museets öppettider.

Arkivet

Arkivet är stängt tills vidare med anledning av situationen kring Covid-19 och korttidsarbete.

Alltid öppet digitalt

Utforska webbplatsen, ta del av våra digitala samlingar och följ oss i sociala medier. Under våren har vi haft dagliga livesända visningar på Instagram där vi utforskar museet tillsammans, som finns att ta del av i efterhand på museets webbplats. Webbutiken är öppen dygnet runt och på Museibutikens instagramkonto, @nordiskamuseet_butik, hittar du mer inspiration.

Titta på livevisningar i efterhand

 Gruppbesök

Planerar du att besöka Nordiska museet med en grupp? Ni kan välja att besöka oss på egen hand, eller boka en visning med en av våra pedagoger. På grund av situationen med Covid-19 tar vi inte emot bokningar för perioden fram till 31 augusti. Du är välkommen att boka visningar för hösten!

Läs mer och boka här


Skolbesök

Som skola kan du besöka oss på egen hand, eller boka en skolvisning med en av våra pedagoger. Visningarna varierar beroende på barnens ålder. På grund av situationen med Covid-19 tar vi inte emot bokningar för perioden fram till 31 augusti. Du är välkommen att boka visningar för hösten!

Läs mer och boka här

 

 Övrig information


Film: Berättelsen om Nordiska museet

Se filmen om historien och människorna bakom skapandet av Nordiska museet. Svenskt tal, engelsk text. Filmen rullar i Vardagsrummet på plan 1 under museets öppettider. Längd 10 minuter.

Se filmerna om Nordiska museet på Youtube


Fotografera på museet

Det är tillåtet att fotografera och filma för privat bruk i museet så länge inte blixt, selfiepinne eller stativ används. Vid all annan fotografering och filmning behövs tillstånd. Skicka en förfrågan via e-post: