Restaurangen


Välkommen till Nordiska museets restaurang!  Varje dag serveras vällagad husmanskost, nybakat bröd och bakverk från det egna bageriet. Njut av lunch eller en ekologisk kopp kaffe och blicka ut över museets vackra festsal. 

Nordiska museets restaurang är medlem i nätverket Hållbara restauranger.
 

Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museetÖppettider

Alla dagar 10.00–16.45, onsdagar 10.00–19.45.

Köket serverar varm mat:

Vardagar 11.00–14.00, helger 11.00–15.00.


Lunch

Varje vardag serveras lunch från en dagsaktuell meny med minst tre varmrätter att välja mellan. Nybakat bröd och sallad ingår alltid. Vegetariska samt lakos- och glutenfria alternativ erbjuds. För barn serveras pannkakor med sylt och grädde och barnportioner av rätterna på dagens meny. Nordiska museets restaurang har fullständiga rättigheter.

Sdagens lunchmeny


Fika och mellanmål

Njut av ekologiskt kaffe, te, praliner och choklad, småkakor, bullar och bakverk från restaurangens eget bageri. Vi serverar även smoothies och juicer, fruktsallader och yoghurt med färska bär.


 Hållbarhetsarbete

Nordiska museets restaurang arbetar löpande för hållbarhet, bland annat med målen att:

 

  • 25% av restaurangens råvaror ska vara ekologiska
  • Begränsa matsvinnet
  • Se över energiåtgången
  • Ersätta plastmaterial
  • Använda svanenmärkta kemikalier
  • Endast använda MSC-märkt fisk
     

Restaurangen är sedan januari 2019 medlemmar i Hållbara restauranger — ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Gemensamma beslut för nätverkets medlemmar i år är att utesluta sugrör, plastbestick, plastmuggar, plastlock, takeaway-lådor i plast och plastpåsar.
 

 Kontakt


E-post  
 

Telefon
08-519 545 61