Restaurangen


Välkommen till Nordiska museets restaurang!  Varje dag serveras vällagad husmanskost, nybakat bröd och bakverk från det egna bageriet. Njut av lunch eller en ekologisk kopp kaffe och blicka ut över museets vackra festsal. Under helger erbjuds även smörrebröd med arktiska smaker.

Nordiska museets restaurang är medlem i nätvärket Hållbara restauranger.
 

Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museetÖppettider

Restaurangen är öppen alla dagar 10.00–17.00

Köket serverar varm mat alla dagar 11:30-15:00


Lunch

Varje vardag serveras lunch från en dagsaktuell meny med minst tre varmrätter att välja mellan. Nybakat bröd och sallad ingår alltid. Vegetariska samt lakos- och glutenfria alternativ erbjuds. För barn serveras pannkakor med sylt och grädde, och barnportioner av rätterna på dagens meny. Nordiska museets restaurang har fullständiga rättigheter.

Se dagens lunchmeny

Nordiska museets restaurang ingår i ett samarbete mellan tjugo andra restauranger på och kring Djurgården, där ett kvitto från en restaurang ger 10% rabatt på nästa (gäller ej på alkohol eller i kombination med andra rabatter. Kampanjen pågår året ut.

Dessa restauranger medverkar


Fika och mellanmål

Njut av ekologiskt kaffe, te, praliner och choklad, småkakor, bullar och bakverk från restaurangens eget bageri. Vi serverar även smoothies och juicer, fruktsallader och yoghurt med färska bär.


 Hållbarhetsarbete

Nordiska museets restaurang arbetar löpande för hållbarhet, bland annat med målen att:

 

  • 25% av restaurangens råvaror ska vara ekologiska
  • Begränsa matsvinnet
  • Se över energiåtgången
  • Ersätta plastmaterial
  • Använda svanenmärkta kemikalier
  • Endast använda MSC-märkt fisk
     

Restaurangen är sedan januari 2019 medlemmar i Hållbara restauranger — ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Gemensamma beslut för nätverkets medlemmar i år är att utesluta sugrör, plastbestick, plastmuggar, plastlock, takeaway-lådor i plast och plastpåsar.
 

 

Konferens

Håll en lyckad konferens i Nordiska museets lugna miljöer. Vi erbjuder en samlingssal med biosittning och full teknisk utrustning (rymmer 180 personer), och konferensrum för mindre sällskap (exempelvis för lunchmöten eller halvdagskonferenser).

Boka konferens via bokningen@nordiskamuseet.se


 Kontakt


E-post  
 

Telefon
08-519 545 61