Restaurangen


Välkommen till Nordiska museets restaurang!  Varje dag serveras vällagad husmanskost, nybakat bröd och bakverk från det egna bageriet. Njut av lunch eller en ekologisk kopp kaffe och blicka ut över museets vackra festsal. Nordiska museets restaurang är medlem i nätvärket Hållbara restauranger.
 

Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet



Öppettider

Restaurangen har samma öppetider som museet. Se museets öppettider
Köket serverar mat måndag–söndag 11.00–16.00 (onsdagar 11.00–19.00).

Fri entré till restaurangen. Vi ta ej emot bordsbokningar.



Lunch

Varje vardag serveras lunch från en dagsaktuell meny med minst tre varmrätter att välja mellan. Nybakat bröd och sallad ingår alltid. Vegetariska samt lakos- och glutenfria alternativ erbjuds. För barn serveras pannkakor med sylt och grädde, och barnportioner av rätterna på dagens meny. Nordiska museets restaurang har fullständiga rättigheter.

Se dagens lunchmeny



Fika och mellanmål

Njut av ekologiskt kaffe, te, praliner och choklad, småkakor, bullar och bakverk från restaurangens eget bageri. Vi serverar även smoothies och juicer, fruktsallader och yoghurt med färska bär.


 

Arktisk meny

Som en del av utställningen Arktis – medan isen smälter erbjuder restaurangen en meny av arktiska smaker. Varje dag finns smörrebröd, och på helgerna serveras även varma rätter.
 

Smörrebröd på rågbröd med arktiska smaker (serveras alla dagar)

Västerbotten- och karljohancrème med honungsrostade frön
Ishavsräkor med örter, rättika och rädisa
Rökt fjällskinka med från Jokkmokk med senapscrème, fänkål och rödkål
Rökt renstek med äpple och sellerisallad, pepparrot och lingonsirap


Arktisk, julinspirerad helgmeny (serveras 1-31 december)

Vegansk grönkålssoppa med bröd
Västerbottenpaj med sallad och hjortronvinägrett
Västerbottenpaj med ört- och vitlöksgravad strömming
Fiskgryta med fänkål, saffran, tomat och aioli
Viltfärsbiffar med gräddsås, rödkål och lingon


För barn

Köttbullar med gräddsås och lingon
Ekologiska pannkakor med sylt och grädde
Barnportion av rätter på den arktiska menyn


 


 


Bokningsbara paket

OBS! Kan endast förbokas för grupper om minst 10 personer. Behöver förbokas 3 dagar innan ert besök. Förbokas via  eller på telefon 08-519 545 61.


Eko-påse (95 kr/person)

Ekopåsen serveras i en korg och kan även förtäras vid sittytorna ute i stora hallen.
Berga bruk plingon (dryck)
Renklämma på tunnbröd med äpple o sellerisallad


Paket med smörrebröd och dryck (195 kr/person)

1 glas ekologiskt vin eller alkoholfritt
3 smörrebröd på rågbröd med:
– Västerbottenost och hjortron
– Ren och kantareller
– Ishavsräkor och örter


 



Hållbarhetsarbete

Nordiska museets restaurang arbetar löpande för hållbarhet, bland annat med målen att:

 

  • 25% av restaurangens råvaror ska vara ekologiska
  • Begränsa matsvinnet
  • Se över energiåtgången
  • Ersätta plastmaterial
  • Använda svanenmärkta kemikalier
  • Endast använda MSC-märkt fisk
     

Restaurangen är sedan januari medlemmar i Hållbara restauranger — ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Gemensamma beslut för nätverkets medlemmar i år är att utesluta sugrör, plastbestick, plastmuggar, plastlock, takeaway-lådor i plast och plastpåsar.
 

 

Konferens

Håll en lyckad konferens i Nordiska museets lugna miljöer. Vi erbjuder en samlingssal med biosittning och full teknisk utrustning (rymmer 180 personer), och konferensrum för mindre sällskap (exempelvis för lunchmöten eller halvdagskonferenser).

Boka konferens via tommy.hedberg@nordiskamuseet.se


 



Kontakt


E-post  
 

Telefon
08-519 545 61