Stöd Nordiska museet


Stiftelsen Nordiska museet hade inte funnits utan gåvor och donationer från privatpersoner och näringsliv. Vill du vara med och stötta arbetet med att rusta museet inför framtiden? Nordiska museet söker både långsiktiga sponsorrelationer och partnerskap samt donationer.
 

Foto: Nordiska museet.


Artur Hazelius – en pionjär inom sponsring

Museets grundare Artur Hazelius var inte bara en sann visionär, utan även en pionjär inom sponsring. Museets samlingar består till största delar av gåvor, och bygget av museet på Djurgården finansierades år för år av privata donationer och statsbidrag.

 

Hjälp till att rusta museet inför framtiden

Idag står museet inför en ny spännande fas, att öppna upp och tillgängliggöra världens största samling av svensk och nordisk kulturhistoria för fler besökare.

År 2023 firar museet 150 år, och nu rustar vi för de kommande 150 åren. Vi kommer successivt att lägga ut planerna. Redan nu kan du läsa mer här
 

Vill du vara med och stötta arbetet?

Ge en gåva direkt till Nordiska museets arbete genom att:

Sätta in ditt stöd på vårt bankgiro: 5475-9758 (skriv "gåva Nordiska museet")
Swisha: 1236280424

Sponsorrelationer och partnerskap

Nordiska museet söker både långsiktiga sponsorrelationer och partnerskap samt donationer.

Kontakta gärna:

Vanessa Gandy, chef Museiupplevelse

E-post

Telefon
08-519 546 73

 

Museet söker samarbetspartners för ny utställning 

Nordiska museets kommande utställning om NK:s Franska damskrädderi tar ett helhetsgrepp om Stockholms exklusivaste beställningsateljé, en mytomspunnen coutureateljé som drevs på Nordiska Kompaniet från 1902–1966. En fängslande berättelse fylld av elegans, glamour – och högklassigt hantverk!

Nordiska museet erbjuder möjligheten att ingå partnerskap avseende utställningen om NK:s Franska damskrädderi i form av hel eller delvis finansiering av projektet, som innefattar gästcurator och utställningsproduktion. Utställningen planeras till hösten 2021.

Projektet drivs av Susanna Strömquist, respekterad och uppskattad modeskribent med förmågan att kommunicera den unika historien om svensk couture till en bred publik.

Kontakta gärna:

Helen Persson Swain, senior rådgivare 

E-post
helen.persson@nordiskamuseet.se

Telefon
08-519 546 23, 073-146 74 50