Gå till innehåll

Besöksmål

Nordiska museet är inte bara den ikoniska byggnaden på Djurgården i Stockholm. Utan också fyra unika kulturhistoriska miljöer att besöka. Välkommen till hela Nordiska museet!

Utflykter till en annan tid

Nordiska museet är en storslagen byggnad på Djurgården i Stockholm. Här kan du utforska människans liv i Sverige och Norden från 1500-tal till idag. Vi bevarar också fyra unika livsmiljöer från olika tider.

Upptäck det tidiga 1900-talets liv på en sörmländsk herrgård med park och trädgårdar i Julita utanför Katrineholm, eller kring ett slott med engelsk park i skärgårdsmiljö på Tyresö söder om Stockholm. På Härkeberga kaplansgård utanför Enköping får du en bild av ett prästhem och en mötesplats på landet i 1840-talets Uppland. Och inbäddat i en trädgård vid Svindersvik i Nacka söder om Stockholm hittar du ett sommarnöje från 1740-talet.

Våra kulturhistoriska byggnader och interiörer håller öppet med visningar och för besök på egen hand under sommarsäsong. Parker och trädgårdar är öppna för besök på egen hand året om. Museet på Djurgården har öppet alla dagar, året runt. Välkommen till hela Nordiska museet!