Gå till innehåll
Program

Snaps och skrock

Ett rött äppelkart på en kvist med två blad, med konturer som ser ut som lysande lila nervtrådar.
Snaps och skrock Foto: Valdemar Asp

Samtal 6 dec

Samlingssalen

Evenemanget har varit.

Se vad vi har på gång under "Evenemang" .

En kväll om brännvin, örter och julmagi med författaren Elin Unnes och folkloristen Tora Wall.

I ett samtal sätter Elin Unnes och Tora Wall ihop stämningsfulla traditioner med kusliga berättelser, goda smaker med bitter medicin och dåtid med nutid. Under den här kvällen får du svar på alla dina funderingar om julens magiska smaker. Vad passar bäst som krydda i julsnapsen – malört eller harhjärta? Är det verkligen peppar i pepparkakor? Och vad är egentligen grejen med julens röda äpplen?

Testa årets glögg från Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri är på plats med sin drinkvagn, där finns både Akvavit och Årets glögg för dig som är sugen på att testa. Perfekt för en kväll som denna!

Om Elin Unnes

Elin Unnes är journalist, författare och odlare. Hon har bland annat skrivit böckerna Herbariet – växter till mat, magi och medicin samt Den parfymerade trädgården. Hon kåserar regelbundet för Namn och nytt i DN och delar sin tid mellan Stockholm, Gnesta och Paris.

Om Tora Wall

Tora Wall är författare och folklorist. Hon har bland annat skrivit böckerna ”Folktrons väsen. Encyklopedi” och ”Traditioner och högtider. En encyklopedisk kalender”. Vid sidan av skrivande är hon aktiv som föreläsare, berättare och folklorexpert i radio.