Gå till innehåll
Program Workshop

Fläta en väska i näver

Flätad väska i näver och ullfilt.
Lär dig fläta en väska i näver i design av Emma Dahlqvist. Foto: Lennart Weibull

Workshop 21-22 sep 10.30-16.30

Ateljén

Begränsat antal platser

Fläta en väska i näver under två dagar med kursledare Emma Dahlqvist i museets ateljé. Du behöver inte ha några förkunskaper. Förköp din biljett!

Den här kursen ger dig en introduktion till näverns fantastiska egenskaper och möjligheter. Under kursen kommer vi att fläta en enkel näverväska i rakflätning, som vi ger en liten uppdatering med hjälp av ett rutmönster som flätas in med ullfilt.

Du kan välja vilket mönster du vill att flätningen ska ha. Om du använder två eller flera färger på dina remsor går det att fläta både rutmönster, olika blockmönster eller ränder på tvären och diagonalen.

  • Du behöver inte ha några förkunskaper.
  • Allt material ingår i biljetten.
  • Det här är en två dagars-kurs i Nordiska museets ateljé med paus för lunch båda dagarna. Du kan ta med egen lunch eller handla i Nordiska museets restaurang.

Om kursledaren

Emma Dahlqvist är konstnär och designer som de senaste 10 åren har arbetat experimentellt och traditionellt med att undersöka nya kvaliteter, uttryck och egenskaper hos björknäver. Hon är författare till böckerna Fläta (Natur & Kultur, 2022) och Näver (Natur & Kultur, 2019)