Om webbplatsen

Nordiska museets webbplats visas allra bäst i en modern webbläsare, exempelvis senare versioner av Internet Explorer, Chrome, Mozilla, Safari eller Opera. För att se videoklipp behövs senare versioner av Flash Player alternativt en modern webbläsare som stödjer HTML5.

nordiskamuseet.se är anpassad för att fungera lika bra på en vanlig dator som på mobiltelefon eller pekplatta. Har du en skärm och en modern webbläsare så ska webbplatsen fungera.

Standard

Webbplatsen är byggd med webbstandarder och validerad html-kod. Den ska fungera väl för alla de webbläsare som följer standard. Nordiska museet strävar efter att webbplatsen ska följa de riktlinjer som gäller för svenska myndigheter och uppfylla de krav som finns inom tillgänglighet för webbplatser enligt Verva 24-timmarswebben och W3C.

Nordiska museets ambition är att webbplatsen ska vara tillgänglig för så många som möjligt. Läs mer under Tillgänglighet

Att använda innehåll på nordiskamuseet.se

Det går bra att använda text och bild från webbplatsen nordiskamuseet.se för privat bruk. Ange källan Nordiska museet. I de fall författare, fotograf eller illustratör angetts på sidan ska det anges, samt be om samtycke från denna.

Vid annan användning, i tryck eller digitala medier, måste Nordiska museet ge sitt godkännande. Kontakta då webbredaktören med länk till bild eller sida ifråga.

Kakor

Läs om kakor (cookies) på Nordiska museet här

Vad kan bli bättre?

Nordiska museets webbplats är under ständig utveckling och museet arbetar kontinuerligt på att förbättra besökarens upplevelse. Hör gärna av dig om du tycker något kan bli bättre. Maila webbredaktören eller fyll i formuläret nedan.

SparaSpara

Namn och e-postadress