Arkiv och Bibliotek

Nordiska museets arkiv och bibliotek har unika kulturhistoriska samlingar. Vi är tillgängliga för forskare, studenter och intresserad allmänhet. Besök oss i läse- och forskarsalen innanför museibutiken.

Nordiska museet är tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner och råd.

Under ordinarie öppethållande har vi öppet med varsamhet och omsorg om både besökare och personal en dag i veckan enligt nedan:

Öppettider 

Onsdagar 12.00–18.00 
Platserna är färre än tidigare för att kunna hålla omtänksamt avstånd. Om du planerar att göra ett längre besök behöver du därför boka din plats i förväg genom e-post eller telefon. Vi ser helst att du bokar genom e-post så kan vi hjälpa dig på bästa sätt.
 
Vill du låna böcker, men har inget lånekort, så ansök om ett lånekort innan ditt besök: Ansök här. Du kan också fjärrlåna våra böcker från andra bibliotek. Återlämning av lånade böcker kan göras i återlämningslådan vid entrén till museets butik. Återlämningslådan är tillgänglig under museets öppettider.
 
Vi utgår ifrån att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och inte besöker oss om du uppvisar symptom på Covid-19.
 
Välkommen!
 

Kontakta arkivet

e-post:
tel: 08-519 545 55 (onsdagar 12.00–18.00)

Kontakta biblioteket

e-post:
tel: 08-519 546 33 (onsdagar 12.00–18.00)