Biblioteket

Nordiska museets bibliotek är sedan 1890 ett vetenskapligt specialbibliotek. Det handlar om kulturhistoria från 1500-talet till idag. Samlingarna speglar museets olika ämnesområden med både nyare och äldre material, bland annat en stor raritetssamling och olika typer av publikationer såsom böcker och tidskrifter men även reklamtryck. Biblioteket är öppet för allmänheten.

Information med anledning av situationen kring Covid-19

På grund av rådande situation och korttidsarbete är Nordiska museets biblioteket tills vidare stängt för fysiska besök.

Behöver du låna böcker av biblioteket kan du fjärrlåna dessa från ditt närmaste bibliotek. Tills vidare kommer lånetiden förlängas på de böcker som är utlånade och de kommer inte att krävas tillbaka förrän i höst. Återlämning av lånade böcker kan göras i återlämningslådan som finns vid entrén till museets butik och är tillgänglig under museets öppettider från den 1 juni 2020.

Vi hoppas att situationen förbättras så att vi ska kunna välkomna våra besökare i till hösten igen. Tack för ditt tålamod!


Tel: 08-519 546 33
E-post:

Om biblioteket

Vilka ämnesområden finns på biblioteket? Läs mer här!

Låna

Allt om att låna på Nordiska museets bibliotek.

Boksamlingen

Här lyfter vi fram ett urval av bibliotekets specialsamlingar!

Databaser & tidskrifter

Här hittar du resurser relaterade till bibliotekets ämnesområden. Tidskrifter, databaser och Nordiska museets egna elektroniska publikationer.

Bibliotekets modetidningar

Visste du att Nordiska museet har en stor samling modetidningar? I den här tidslinjen ser du vilka.

Guldknappen

Vad är Guldknappen och varför finns det materialet på Nordiska museet? Här hittar du inskannade artiklar, information om föremål och mycket mer!

Litteratur till utställningar

Hitta mer information om din favoritutställning! Här finns litteratur som använts under arbetet med utställningarna på Nordiska museet.