Slott och gårdar

Nordiska museet är inte bara den ikoniska byggnaden vid Djurgårdsbron i Stockholm. Utan också fyra unika kulturhistoriska miljöer och besöksmål. Välkommen till hela Nordiska museet!

Julita gård & trädgårdar

Sörmländsk herrgårdsmiljö från tidigt 1900-tal

Vid sjön Öljaren i västra Sörmland ligger Julita gård och trädgårdar. En unik herrgårdsmiljö från tidigt 1900-tal med bevarade byggnader och interiörer, park och kulturhistoriska trädgårdar. Här erbjuder Nordiska museet evenemang, guidade visningar och upplevelser i takt med säsongens växlingar. Du hittar familjeområde, värdshus, kafé och picknickplatser i parken. I vår butik finns mer inspiration för ett hållbart lantliv. Välkommen till en upplevelse tillsammans som doftar och stannar kvar.

Upptäck Julita gård & trädgårdar

 

 

Tyresö slott & park

Livet runt ett slott kring år 1900

Tyresö slott och park är Nordiska museets slottsmiljö med medelhavsinspirerad trädgård och engelsk park vid Kalvfjärden söder om Stockholm. Under sommartid kan du gå på guidad visning i slottet om människorna som bott och arbetat här, från 1630-tal till 1930. I  parken kan du ha picknick och se årstiderna växla från slingrande promenadstigar. På Notholmen finns kafé och fina badklippor.

Upptäck Tyresö slott & park

Svindersvik sommarnöje

Sommarnöje från 1740–talet

I en trädgård med knotiga äppelträd vid Gäddviken i Nacka gömmer sig en 1700-talsidyll. Svindersvik är ett sommarnöje från 1740-talet i helt bevarad rokoko med huvudbyggnad, köksflygel och paviljong med festsal. Här kan du gå på guidad visning under sommartid bland  sidenklädda möbler, takmålningar, rispapperstapeter och kakelugnar. Trädgården är öppen året runt och nere i brygghuset hittar du ett litet kafé.

Upptäck Svindersvik

Härkeberga kaplansgård

Prästhem på landet på 1840–talet

Utanför Enköping i västra Upplands uråldriga kulturlandskap ligger Härkeberga kaplansgård. Här kan du få en bild av byns mötesplats och livet för en lantpräst på 1840-talet. Du kan gå på visning eller besöka boningshuset på egen hand på helger under sommarmånaderna med fri entré. Härkeberga Gille ordnar bland annat midsommarfirande, spelmansstämma, familjedag och julmarknad.

Upptäck Härkeberga kaplansgård