Audioguide


Med audioguiden kan du gå en spännande visning i museet. Du lånar den kostnadsfritt genom audioguide-disken i Stora hallen (plan 2) eller laddar ned den till din telefon. Välj mellan flera olika ljudspår – upplev museets höjdpunkter eller hör mer om din favoritutställning. Audioguiden finns tillgänglig på flera olika språk.

Planerar du ett grupp- eller skolbesök med audiougide? 
Föranmäl besöket här

 

Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet

 

Höjdpunkter

Gå på rundvandring och se det bästa i Nordiska museet på en timme. Vandringen tar dig runt i gallerierna högt ovanför Stora hallen, bland dukade bord, festliga högtider och gnistrande smycken.
 

  • För vuxna och barn från 13 år
  • Språk: Svenska, engelska, tyska, spanska, ryska, franska, finska, italienska, arabiska och mandarinFördjupad guidning

För dig som vill veta lite mer! Lyssna till fördjupande audioguidespår i utställningarna Dukade bord, Folkkonst, Sápmi, Traditioner och Arktis - medan isen smälter.
 

  • För vuxna och barn från 13 år
  • Språk: Svenska och engelska. I utställningen Sápmi finns audioguiden dessutom på lulesamiska, sydsamiska och nordsamiska.Barnens audioguide

Gå med Gustav Vasa på en rundvandring i Nordiska museet. Han reser sig från sin tron i stora hallen och följer med till många spännande föremål och platser i museet.
 

  • För barn 6–12 år och grundskolans år 1–6
  • Språk: Svenska


Höjdpunkter på lätt svenska

Gå med på en intressant rundvandring och se det bästa av Nordiska museet. Audioguiden på lätt svenska har ett vardagligt språk och kräver inga stora förkunskaper. Ett samarbete med Centrum för lättläst.

 
  • För besökare med svenska som andraspråk, t.ex. SFI-grupper
  • Språk: Lätt svenska.

 

Ladda ner audioguiden

Nordiska museets audioguide finns tillgänglig för iOS och Android:

Ladda ner audioguiden för iOS från App Store 

Ladda ned audioguiden för Android

 Mer information

Boka audioguide vid gruppbesök 

Vill du besöka museet med din grupp/dina elever? För att kunna erbjuda så bra upplevelse som möjligt vill vi gärna grupp-/skolbesök föranmäls. Meddela att ni vill låna audioguider. Anmäl grupp/-skolbesök genom formuläret


Provlyssna på audioguiden (från spåret "Höjdpunkter")