Tyresö slott

Slott i skärgårdsmiljö

Välkommen till Tyresö slott

Tyresö slott ligger vackert beläget vid Kalvfjärden i Tyresö, strax söder om Stockholm. Här kan du strosa i den engelska parken, njuta av skärgårdsliv på Notholmen och besöka slottssalarna som visar den sista ägarfamiljens hem från tidigt 1900-tal. På området finns flera kaféer, en restaurang, en handelsträdgård och vandrarhemmet, Lilla Tyresö. Notholmen har fina badklippor och på sommaren bjuder parken på många picknickställen. Tänk på att det råder eld- och grillningsförbud i parken och att hålla omtänksamt avstånd till andra besökare.

Information med anledning av Covid-19

Uppdaterad information 2020-05-13

Stiftelsen Nordiska museets byggnader och anläggningar är tillfälligt stängda för publik med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Det innebär att sommarens visningsverksamhet på Tyresö slott är inställd. Beslutet gäller endast museiverksamheten; våra vackra parkanläggningar runt Tyresö slott är öppna att besöka som vanligt. Caféer, restauranger och butiker i området håller öppet tills annat meddelas, kontakta respektive företag för information.

Läs mer här.

Slottets historia

Tyresö slott byggdes på 1630-talet, moderniserades på 1700-talet och är idag en slottsmiljö från tidigt 1900-tal. Läs mer

Från museets förlag

Läs om slottet, parken, ägare, tjänstefolk och gästande konstnärer vid Tyresö slott. Läs mer

Säsongens program

Sommarens visningsverksamhet är inställd med anledning av coronaviruset. Läs mer

Öppettider och entré

På grund av situationen kring Covid–19 har Stiftelsen Nordiska museets ställt in sommarens visningsverksamhet på Tyresö slott.

Beslutet gäller endast museiverksamheten. Parken runt Tyresö slott är öppen året runt. Caféer, restauranger och butiker i området håller öppet tills annat meddelas. Kontakta respektive företag för mer information. 

Entré

Huvudvåningen på egen hand: 100 kr/vuxen, barn tom 18 år fri entré.
Guidad visning inkl. övervåningen: 120 kr/vuxen, barn tom 18 år fri entré. 

Vandra i parken

Upplev en rofylld vandring på egen hand i engelska parken som utgår från ett andligt, ett kulturhistoriskt och ett naturspårstema.

Vandring kring sl​ott och kyrka

 

Boka ett gruppbesök

Med anledning av situationen kring Covid-19 tar vi inte emot bokningar för 2020. Välkommen med en förfrågan om visning 2021.

Klicka här för att boka gruppvisningTillgänglighet

P-plats för besökare med handikapptillstånd finns i anslutning till borggården, till vänster om obeliskerna. Borggården är belagd med grus. Observera att slottets entré och museivåningar endast nås via trappor. I slottet finns bärbara pallar att låna. Färdadressen är Tyresö slott, 135 60 Tyresö.

Hitta hit

Buss 875 från Gullmarsplan till Tyresö kyrka, sedan fem minuters promenad till slottet. Med bil Nynäsvägen ut ur Stockholm, sedan väg 229 till Tyresö slott. Parkering finns mot avgift (30 min fri parkering sedan 8kr/h). 

Kontakt

Tyresö Slottskrog
Tel: 08-128 887 18
http://www.tyresoslottskrog.se

Borggårdscaféet/Rum för hälsa
Tel: 08-770 41 00
http://rumforhalsa.se

Café Notholmen
Tel: 08-770 35 50
http://www.cafenotholmen.se

Tyresö handelsträdgård
Tel: 08-770 04 39
http://www.tyresohandelstradgard.se/

Hantverkskammaren
Tel: 08 -770 33 60
http://hantverkskammaren.se/

Lilla Tyresö, vandrarhem
Tel:08-770 03 04
http://www.lillatyreso.se/