Tyresö slott

Slott i skärgårdsmiljö

Välkommen till Tyresö slott!

Tyresö slott ligger vackert beläget vid Kalvfjärden i Tyresö, strax söder om Stockholm. Här kan du strosa i den engelska parken, njuta av skärgårdsliv på Notholmen och besöka slottssalarna som visar den sista ägarfamiljens hem från tidigt 1900-tal. På området finns flera kaféer, en restaurang, en handelsträdgård och vandrarhemmet, Lilla Tyresö. På sommaren bjuder parken på många picknickställen och Notholmen har fina klippor för den badsugne.

Information med anledning av Coronaviruset
Uppdaterad information 2020-03-24

På grund av situationen kring det nya coronaviruset väljer Stiftelsen Nordiska museet, i likhet med andra centralmuseer, att tillfälligt stänga våra byggnader och anläggningar för all publik verksamhet från och med måndagen 23 mars. Beslutet innebär att museets lokaler håller stängt fram till och med åtminstone den 13 april. Våra vackra parkanläggningar runt Tyresö slott är öppna att besöka som vanligt. 

På grund av det ändrade ekonomiska läget som stängningen medför kommer Stiftelsen Nordiska museet att ställa in visningsverksamheten under sommaren museet på Djurgården samt på stiftelsens slott och gårdar – Julita gård, Tyresö slott och Svindersvik. Beslutet gäller endast museiverksamheten, caféer, restauranger och butiker i området håller öppet tills annat meddelas -  kontakta respektive företag för mer information. Parken runt Tyresö slott är öppen året runt, och ambitionen är att Julita gårds park samt trädgården i Svindersvik kan finnas tillgängliga för besökare i sommar. Läs mer här.

Besök familjen Lagergrens hem 

Slottet visar i dag de sista privata ägarna Claes och Caroline Lagergrens praktfulla hem från 1900-talets början. Huvudvåningen kan besökas på egen hand. Där finns sällskapsrum. På en guidad visning får du även se övervåningen och de mer privata rummen.

Säsongens program

Du finner aktuellt program i vårt kalendarium. Läs mer

Slottets historia

Tyresö slott byggdes på 1630-talet, moderniserades på 1700-talet och är idag en slottsmiljö från tidigt 1900-tal. Läs mer

Från museets förlag

Läs om slottet, parken, ägare, tjänstefolk och gästande konstnärer vid Tyresö slott. Läs mer

Öppettider och entré

På grund av spridningen av coronaviruset kommer Stiftelsen Nordiska museet att ställa in visningsverksamheten under sommaren på Tyresö slott.

Beslutet gäller endast museiverksamheten, caféer, restauranger och butiker i området håller öppet tills annat meddelas -  kontakta respektive företag för mer information. Parken runt Tyresö slott är öppen året runt.

Entré

Huvudvåningen på egen hand: 100 kr/vuxen, barn tom 18 år fri entré.
Guidad visning inkl. övervåningen: 120 kr/vuxen, barn tom 18 år fri entré. 

Visningar

Visning varje öppethållande dag kl 12.30 och 14.30. Familjevisning varje öppethållande söndag kl 13.30.

Mer information i vårt kalendarium

Andra evenemang i parken

Upplev en rofylld vandring på egen hand i engelska parken som utgår från ett andligt, ett kulturhistoriskt och ett naturspårstema.

Vandring kring sl​ott och kyrka

 

Boka ett gruppbesök

Det går att boka visningar för grupper och skolor året runt, men framförallt under perioden 7 maj–11 oktober. 

Klicka här för att boka gruppvisningTillgänglighet

P-plats för besökare med handikapptillstånd finns i anslutning till borggården, till vänster om obeliskerna. Borggården är belagd med grus. Observera att slottets entré och museivåningar endast nås via trappor. I slottet finns bärbara pallar att låna. Färdadressen är Tyresö slott, 135 60 Tyresö.

Hitta hit

Buss 875 från Gullmarsplan till Tyresö kyrka, sedan fem minuters promenad till slottet. Med bil Nynäsvägen ut ur Stockholm, sedan väg 229 till Tyresö slott. Parkering finns mot avgift (30 min fri parkering sedan 8kr/h). 

Kontakt

Tyresö Slottskrog
Tel: 08-718 04 05
http://www.tyresoslottskrog.se

Borggårdscaféet/Rum för hälsa
Tel: 08-770 41 00
http://rumforhalsa.se

Café Notholmen
Tel: 08-770 35 50
http://www.cafenotholmen.se

Tyresö handelsträdgård
Tel: 08-770 04 39
http://www.tyresohandelstradgard.se/

Hantverkskammaren
Tel: 08 -770 33 60
http://hantverkskammaren.se/

Lilla Tyresö, vandrarhem
Tel:08-770 03 04
http://www.lillatyreso.se/