På gång

2020: Ny entré och grön bakgård

Sommaren 2020 öppnar museet en till publik entré mot den tidigare stängda bakgården och Galärparken. Entrén öppnar mot museets nyrenoverade gröna bakgård där formklippta lindar, spaljerade fruktträd och valnötsträd bildar väggar till ett urbant vardagsrum utomhus.

Ny tv-serie av UR i samverkan med Nordiska museet

Jakten på den glömda historien är en äventyrsserie för 10-12-åringar som handlar om hur barn har haft det i Sverige från 1890 fram till våra dagar, där berättelserna är inspirerade av verkliga livshistorier från Nordiska museets arkiv. Serien är skapad i samverkan mellan UR och Nordiska museet. Klicka här för att se serien på UR Play.

Kvällsöppet på onsdagar med visning i "Arktis - medan isen smälter"

På onsdagar har Nordiska museet kvällsöppet! Passa på att gå en visning i utställningen Arktis – medan isen smälter, njut av arktiska smaker i restaurangen, eller botanisera bland nordiskt hantverk och modern design i museibutiken.

Barnvagnsvisning: Sápmi – samernas land

Jakt, slöjd, renskötsel och samiska språk. Upptäck Nordiska museets utställning Sápmi och lär dig mer om Sveriges ursprungsbefolkning under denna barnvagnsvisning, som är särskilt anpassad för dig som är vuxen och har en bebis med dig. Måndag 3 februari 14.00-14.30.

 

Lära mer

Att leva i Arktis

Norden är en del av Arktis - en plats som är hem åt fyra miljoner människor. Hur har man levt i Arktis genom historien? Och hur ser livet ut i de arktiska områdena idag?

Berättelsen om Nordiska museet

Se filmerna om Nordiska museets historia. Följ med på vägen från idé till färdigt arkitektoniskt mästerverk som öppnar för publik 1907.

Stureringen. Foto: Mats Landin

Smycken

Smycken är och har alltid varit viktiga för identitet och status, och har använts av många olika anledningar. 

Lär dig mer om utvalda guldkorn från utställningen Smycken. Bland dem finns några av de mest spännande föremålen i museets smyckesamling.

Nordiska museet i sociala medier